en
Všechny příspěvky blogu

Správa a údržba WordPress webu

Autor: Simona Kokořová 05. 09. 2021 servis web

Proč provádět údržbu webu? 

Je to stejné, jak s údržbou vašeho auta…bez výměny oleje a servisu vám nebude dlouho a dobře fungovat. A když budete svůj web udržovat aktuální, bude vám sloužit mnoho let. 

  • WordPress je nejpopulárnější systém a má mnoho výhod a funkcí 
  • Je pravidelně rozšiřován a aktualizován (i na nové verze programovacích jazyků) 
  • Neaktuální verze v sobě mohou mít „díry“ a přes ně může být web hackován 

Napadnout nezabezpečený a neaktuální systém může být pro odborníky proveditelné. Útoky mohou vypadat různě, v tom nejlepším případě umístí na Váš web pouze své reklamní plochy, ze kterých mají příjem. V horším případě přesměrují návštěvníky úplně na jiný web a v nejhorším případě smažou všechna data Vašeho webu, která bez pravidelné zálohy nelze získat zpět. 

Prevence na prvním místě

Řešením je tedy v první řadě prevence. Nastavíme a zabezpečíme Váš web běžící na WordPressu tak, aby se minimalizovalo riziko jeho napadnutí a zabránilo se nejrůznějším typům útoků. Provedeme nastavení monitorovacích a analytických služeb, abychom měli přehled nad dostupnosti a výkonem Vašich webových stránek. 

Vzhledem k tomu, jak rychle se Wordpress a jeho pluginy vyvíjí, nové bezpečnostní problémy se můžou objevit téměř kdykoliv a proto je potřeba údržbu webu provádět pravidelně. Za ideální se považuje provádět údržbu každé 1-2 měsíce, u menších webů většinou postačí údržbu provádět v intervalu 3-6 měsíců. Během této údržby provedeme kompletní aktualizaci systému a jeho pluginů, zálohu webu, scanování na výskyt potencionálně škodlivého kódu a nastavení dalšího zabezpečení systém. 

 Navíc, díky předchozímu nastavení analytických služeb, provedeme kontrolu naměřených dat a chování uživatelů za předchozí období, z čehož pro Vás vytvoříme přehledný report s návrhem možných úprav webu. Díky tomu můžeme webové stránky postupně optimalizovat a podpořit tak jeho primární cíle.

Security

Co zahrnuje pravidelná správa a údržba WordPress webu u nás?

  • Pravidelné zálohování obsahu FTP a databáze
  • Aktualizace systému a pluginů 
  • Monitoring dostupnosti a výkonu webových stránek
  • Aktualizace verze PHP (údržba hostingu)
  • Zabezpečení proti napadení webu, pravidelné scanování FTP a databáze na škodlivé kódy 
  • Report s výsledkem údržby, report naměřených dat z analytických služeb a případný návrh doporučených věcí k zapracování 
Sdílet příspěvek

Další články

Všechny příspěvky

Máte zájem o naše služby?

Ozvěte se nám, rádi navrhneme řešení na míru i pro Vás!