en
Všechny příspěvky blogu

Fyzioterapie jako firemní benefit

Autor: surface 29. 07. 2024 aktuality marketing sociální sítě tým ze života Surface

Každá práce má své stinné stránky. Ani administrativní práce toho není výjimkou!

Sezení v kanceláři s sebou přináší spoustu potíží. O tom by Vám každý, kdo pracuje „ze židle“ mohl vyprávět.

Proč je důležité ho nezanedbávat zdraví zad?

Práce v kanceláři může být z pohledu fyzické námahy relativně nenáročná, avšak právě její sedavý charakter často vede k různým zdravotním problémům, zejména pokud jde o zdraví zad. Dlouhodobé sezení v nesprávné poloze, nedostatek pohybu a špatná ergonomie pracovního prostředí mohou vést k bolestem zad, které mohou ovlivnit kvalitu zdraví i života celkově.

Problémy zad při kancelářské práci

  1. Sedavý způsob života: Při dlouhém sezení dochází ke stlačování meziobratlových plotének, což může vést k jejich degeneraci. Navíc jsou bederní svaly a šlachy dlouhodobě přetěžovány, což způsobuje jejich oslabení a bolest.
  2. Špatná ergonomie: Nesprávné nastavení kancelářského nábytku, jako je židle a pracovní stůl, může způsobit nepřirozené držení těla. Monitor umístěný příliš vysoko nebo nízko, či klávesnice a myš daleko od těla, zvyšují riziko bolesti zad.
  3. Nedostatek pohybu: Omezené pohybové aktivity během pracovního dne vedou k oslabení svalů a zhoršení celkové flexibility, což přispívá k bolesti a dysfunkci zad.

Je proto klíčové, aby zaměstnanci dbali na správné sezení, pravidelně vstávali a protahovali se!

Fyzioterapie jako firemní benefit?

V posledních letech stále více firem (včetně té naší!) chápe důležitost péče o zdraví svých zaměstnanců a investuje do programů podporujících jejich fyzické i duševní zdraví. Jedním z těchto programů je i fyzioterapie, která se stává oblíbeným firemním benefitem.

Fyzioterapie může zaměstnancům pomoci předcházet bolestem zad, identifikovat a řešit včas problémy, které by se mohly časem zhoršovat, zlepšit držení těla a v neposlední řadě také snížit stres a zlepšit celkovou pohodu.

Fyzioterapeut u nás v agentuře Surface

V naší marketingové agentuře Surface to víme! Zavést program fyzioterapie jako součást našich firemních benefitů byl skvělý nápad, který jsme opravdu ocenili. Každý měsíc do naší kanceláře dochází zkušená paní fyzioterapeutka, která nám poskytuje individuální konzultace a terapie.

Díky tomuto skvělému nápadu nás už záda tolik nebolí, známe cviky, které nám uleví a řešíme dlouhodobější problémy. Takový benefit je investicí, která se opravdu vyplatí. Proto se snažíme podporovat prostředí, kde je zdraví a pohoda zaměstnanců prioritní.

Díky šéfe!

Sdílet příspěvek

Další články

Všechny příspěvky

Máte zájem o naše služby?

Ozvěte se nám, rádi navrhneme řešení na míru i pro Vás!