en
Všechny příspěvky blogu

Praxe studentů u nás v Surface!

Autor: surface 11. 06. 2024 aktuality marketing sociální sítě

V květnu proběhly ve firmě Surface Digital praxe studentů z Obchodní akademie v Kroměříži
a Střední průmyslové školy ve Zlíně. Studenti měli možnost pracovat na reálných projektech
a vytvářet webové stránky, což jim poskytlo neocenitelné praktické zkušenosti i získání nových kontaktů do budoucna.

Pracovalo se zejména na projektech pro neziskové organizace!

Praktické zkušenosti převyšující školní výuku

Na praxích se většinou jasně ukazuje, jak důležité je propojení teoretických znalostí s praxí.

U nás tomu nebylo jinak. Studenti se během praxe zdokonalili v používání CSS i v PHP programech, které předtím téměř nevyužívali, vyzkoušeli si také různé grafické práce a celkově reálný průběh realizace projektů. Praxe tedy studentům umožnila rozšířit své technické schopnosti a nabýt nové dovednosti, které jsou v oboru webového vývoje klíčové.

Přechod na WPBakery Page Builder

Jedním z významných aspektů této praxe bylo naučení se upravovat šablony pomocí WPBakery Page Builderu místo dosavadního Elementoru. „Ze začátku to bylo těžké,“ přiznávají studenti, ale nakonec se v této technologii zdokonalili a zvládli ji s přehledem. I tento přechod představuje důležitý krok v jeho profesním růstu, protože flexibilita a schopnost adaptace je něco, co se ve škole člověk dokonale nenaučí.

Skvělý kolektiv a samostatnost

Studenti nám napsali zpětnou vazbu, ve které také vyzdvihli atmosféru v naší firme. „Je tady přátelské prostředí a skvělý kolektiv lidí, kteří nám pomáhali, když jsme potřebovali,“ uvedl. I přes naše rady a vedení ale většinu času pracovali studenti samostatně. Pokud narazili na problém, snažili se informace dohledat sami.

Perspektivy do budoucna

 „Kdybych si mohl vybrat, kde mít brigádu, popřípadě kde chci v budoucnu pracovat, tak Surface by byla moje první volba, říká Daniel a není sám. Tento pozitivní názor nás velmi potěšil a moc rádi navážeme se studenty spolupráci formou brigády či zaměstnání v budoucnu.

Napřed ale dodělat maturitu kluci!

Praxe studentů ve firmě Surface Digital byla příležitostí nejenom studentů, ale také nás, zaměstnanců firmy, k praktickému učení a navázání kontaktů.

Děkujeme a přejeme studentům spoustu úspěchů!

Sdílet příspěvek

Další články

Všechny příspěvky

Máte zájem o naše služby?

Ozvěte se nám, rádi navrhneme řešení na míru i pro Vás!