en
Všechny příspěvky blogu

Vyšší dosah na Instagramu: Aktualizace v algoritmu

Autor: surface 10. 07. 2024 aktuality marketing sociální sítě

Meta nedávno oznámila několik zásadních změn v algoritmu této oblíbené sociální sítě. Pokud nedosahujete očekávaného dosahu na Instagramu, tyto nové aktualizace vám mohou pomoci pochopit důvody a přizpůsobit vaši strategii. Mám jich pro vás celkem 5.

Tak jdeme na to!

Omezení počtu Stories

Meta nyní doporučuje zveřejňovat „pouze“ 4-5 Stories denně. Navíc byste měli počkat,
až vaše předchozí Stories vyprší, než zveřejníte nové. Tento krok je možná trošku překvapivý, ale může vést k efektivnějšímu zapojení vašich sledujících.

Méně hashtagů pro vyšší dosah

Hashtagy? Ano! Ale trošku s nimi šetřete. Meta doporučuje používat 4-6 hashtagů na příspěvek pro optimální dosah. Důležité je, aby hashtagy byly co nejvíce specifické pro váš příspěvek. Použití menšího počtu relevantních hashtagů může zvýšit viditelnost vašeho obsahu. A to se vyplatí!

Frekvence příspěvků

Doby, kdy více příspěvků znamenalo větší růst, jsou dávno pryč. Meta nyní doporučuje zveřejňovat 3-5 příspěvků týdně, ideálně ne více než jeden příspěvek denně. Přece nechcete, aby se vaše příspěvky ztrácely ve feedu jako kufry na letišti v Praze.

Delší Reels mají přednost

Instagram nyní podporuje Reels, které mají 30 sekund nebo více. Tato změna je jasným krokem ke konkurenci s platformou TikTok. Mnozí uživatelé si všimli, že když zveřejní Reels, objeví se zpráva od Instagramu, která naznačuje, že delší Reels mohou mít lepší výkon.

Originální obsah je klíčem k úspěchu

A je to zase tady. Tip za všechny peníze. Buďte originální!

Jak? Adam Mosseri, vedoucí Instagramu, neustále povzbuzuje tvůrce, aby byli kreativní, využívali všechny funkce platformy a vytvářeli originální obsah. Obsah vhodný pro Explore page je z 95 % originální. To znamená, že unikátní a autorské příspěvky mají větší šanci na úspěch.

Pár vět na závěr jako shrnutí!

Tyto změny v algoritmu Instagramu naznačují, že kvalita a originalita obsahu jsou důležitější než kdy dříve. Snížení počtu příspěvků a Stories, specifické použití hashtagů a delší Reels mohou vést k lepšímu dosahu a větší interakci s vašimi sledujícími. Uložte si tyto tipy a sledujte nás pro další užitečné informace!

Sdílet příspěvek

Další články

Všechny příspěvky

Máte zájem o naše služby?

Ozvěte se nám, rádi navrhneme řešení na míru i pro Vás!